Wednesday, January 26, 2011

what a bad day today..huhu

wah..rasa nak nangis..kete kesayangan aku terlanggar bontot kete org..adeh la..kejadian berlaku pagi td..ms nk g keje..and fyi tempat tu mmg hot spot berlaku eksiden kecik2..sumenya kes2 terlanggar bumper la..huhu..ni gara2 kat ctu adela kawasan keluar dari satu lokasi ke kwsn masuk ke satu lokasi yg lain...so korang leh imagine la kot...

kesnya berlaku secara spontan(yela kalo xspontan xkn sengaja nk langgar kan)...aku perasan kete XXX tu dah pun ke depan..n keluar ke bulatan..upenya dia benti lagik..adehla..n aku pun xperasan coz mata aku dh pandang ke kanan sbb nk tgk ade kete lain x...ermm..mmg dh nasib aku terlanggar..ape lagik pakcik tu kuar n dengan bahasa yg amat tinggi berkata "tak nampak ke!"..adoi pakcik kalo aku nmpk takdela aku saje2 nk langgar..ape ke sengal..aku mmg tau slh aku..tapi xyah kot nk marah2..aku ckp "sorila pakcik..saya tak perasan..sy igt pakcik dh kedepan"..dengan nada bersalah ok..yela mmg aku slh..lepas tu dgn muka xpuas hati dia cek bumper dia..ketuk2..buat inspection la..alhamdulillah kete dia ok jek...so xdela dia nk claim ape2 kan..tapi yg the best part is lepas dia cek2 kete dia sihat jek..dia masuk kete bagi signal terus blah...laaa...aku cm terpinga2...ape daa pakcik nie..tau la marah..PMS ke?..so bila tgk dia jalan..aku pn jalan je la..

smpi kat parking...aku pn cek kete aku...uwaaaaaaaaaaaa!kete kesayangan aku telah terluka...no plat patah (nie bole ganti)..tapi ade satu part tu..cat yg berdekatan dengan logo perodua tu tela pun tertanggal...adehla..panjang lak tuh..even takdela effect ape2..tapi telah mencacatkan kecantikan kete cumil ku iteww...uhuk2....rasa nk nangis pn ade..

nie cmne nk repair ek?

wah..ini kene ganti baru...

aku terus call hubby yg pada ketika itu tgh nk berkawad kat KL..aku telah mengadu dan send gambo skali..skali hubby reply "ala ckit je tu..jgn risau sgt k"...uhuk..aku bukan risau..tp sbb aku terlau obses dgn kete ku itew..yela harta pertama yg aku beli la bila keje...(harta yg agak beso investmentnyer)...

tp sebenonya..before aku minor eksiden tu aku telah terpikir secara tidak sengaja.."kete ni lagi 4 taun lagi kene byr..agaknya kalo trade in berbaloi ke?"...wah amik ko..kete ku itu telah terdengar apa yg aku pk kan..huhu...so dia ngajuk..dia langgar bontot org..

okla .aku xnk dh pk bukan2 pasal kete aku tuh..aku mmg syg giler kat kete tu..tp disebbkn pemikiran yg secara tidak sengaja aku telah membuatkan kete aku terluka...uwaa....

sorri ye my little kel...uhuk...

5 comments:

Anonymous said...

Syamil : no wonder hari nih tak nak makan breakfest kat Opiss!!@!!@!@!@

Mama Nuha@Gmie said...

xde selera la papa oiii...haha

bubu t-ara said...

haha...kete pinky pon excident la..heheh

Mama Nuha@Gmie said...

eksiden kat ne?teruk ke?huhu

bubu t-ara said...

ala..tergesel jer..haha..
angah yg bwk kete 2..

Anda juga mungkin meminati..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Together Forever